Mágikus lények

TMint az ismert, Eldarya hemzseg a természetfeletti lényektől. Különböző olyan teremtmények lakják, melyek idehaza a Földön is megtalálhatóak, legendák és mítoszok formájában. Na, de mit is kell tudnunk ezekről a lényekről? Ezen az oldalon az összes mágikus lényről találtok információkat, s amint megjelenik egy új faj, megjelennek a róla szóló információk is.

Kitsune


A Kitsunék Japán területén születtek és onnan kerültek Eldaryába. Eredetileg teljesen róka alakjuk volt és semmi varázserővel nem rendelkeztek, mindössze több farkuk volt. Minél bölcsebb egy Kitsune, annál több farkat növeszt. Idővel kiderült, hogy beszédre is képesek, csak nem tartották méltónak az embereket, hogy velük beszéljenek. Ahogy azonban telt az idő, úgy békélt meg egymással a két faj és egymást segítették. A Kitsunék idővel emberi alakot öltöttek, csak a fülük és farkuk maradt rókáé. Erejük általában a négy elem valamely uralásában merül ki. Egy Kitsune csak egy elemet tud uralni, és változó, hogy mely ez az egy. Jártasak még emellett a Japán fegyverek használatában is. Átlakéletkoruk 5000 év.
Jelenleg ismert Kitsunék: Miiko, Keenor

Vámpír


A vámpírok emberi alakkal rendelkeznek, mindössze fülük hosszabb és hegyesebb, mint egy átlag emberé. Bár foguk mindig hegyes, táplálkozásnál még kicsit nyúlik nekik, hogy könnyebb legyen elérni áldozatuk vénáit. Mindezek ellenére a Vámpírok képesek emberi táplálék fogyasztására is, ám az sokkal kevesebb tápanyagot tartalmaz számukra, mint a vér. Hatalmas fizikai erővel rendelkeznek és általában harcoknál is ezt vetik be. Képesek a hangtalan osonásra is, nagyon ritka, hogy egy Vámpír lebukik kémkedés alatt. Minden Vámpírnak egyedi illata van, amit csak a fajtársak éreznek, így egymás között nem igen tudnak osonni. A Nap mindössze a Földön bántotta Őket, Eldarya Napja nem váltja ki ugyanazt a hatást. Átlagéletkoruk 1000 év.
Jelenleg ismert Vámpír: Nevra

Elf


Az Elfek a természetgyermekei. Remek barátságot ápolnak a természettel, némelyikük képes irányítani a növényeket is. A Földön általában gyógyítók voltak és speciális gyógynövényeket használtak. Vérükben van az alkímiához a hajlam. Leginkább hegyes füleikről felismerhetőek, ezeket leszámítva olyanok, mint az emberek. A harchoz nem igazán értenek, a béke hívei. Fegyverként növényeket, íjakat és varázsitalokat használnak. Az Elfek szinte mindig az Abszint gárda vezetői. Átlagéletkoruk 1000 év.
Jelenleg ismert Elf: Ezarel

Faeline


A Faelin az egyik legősibb faj. A tündérek és emberek kereszteződéséből jött létre. Ezek a lények rendelkeznek ember és tündér vérrel is, az pedig, hogy inkább emberiek, vagy tündériek, a genetika határozza meg. Ha egy Faelinnek gyermeke születik, még hosszú generációkon át tudja hordozni és örökíteni a tündérvért. Erejüket szintén genetikájuk határozza meg, így nem mindegyik képes varázslatok használatára. Az erejük szintén változó, vagy mágia, vagy fizikai erő formájában bukkan fel (de előfordul, hogy erő nélkül jön a világra). Ahogy múltak az évek, a "fajtiszta" Faelinek szinte teljesen eltűntek, akik még élnek, azok is öregek, vagy ha fiatalok, igen csekély létszámmal rendelkeznek. Ha egy Faeline gyermeket szül egy embertől, akkor az már nem "fajtiszta" Faline, és kevesebb tündérvérrel is rendelkezik. Általánosságban a hetedik generáció után megszűnnek a tündérvér jellemzői, de vannak feljegyzések, hogy a tizedik után is akadtak még Faeline gyermekek a családban. Egy Faelin életkora változó, lehet emberi, de akár 200 évig is élhetnek (nagyon ritka azonban, hogy valaki ennél tovább él).
(Manapság már Faeline a neve azoknak a lényeknek is, amik ember és valamely mágikus lény kapcsolatából születnek.)
Ismert Faelinek: Valkyon, Ginzon

Unikornis


Afrikában és Indiában alakult ki a fajta, amikor is az ott élő gazdák meteorral kezdték etetni Őket. Ezt mondják a mondák, de hogy mi az igazság, azt senki sem ismeri. Az Afrikai Unikornis nagyobb termetű volt és tárgyakat tudott mozgatni, míg indiai "testvérei" jóval kisebbek voltak és elsősorban emberi tulajdonságokkal rendelkeztek (beszéd és gondolkodás terén). Egy háború idején Skócia területére menekítették Őket, ahol a két faj kereszteződött és a hosszas evolúciós folyamat alatt manapság már emberi testben fordulnak elő. Természetesen még mindig élnek eredeti formájukban, de már ritkák. Az emberi Unikornisok fején szarv jelenik meg, körmük olyan mint a patkó és lófarkuk van. Átlagéletkoruk változó, de általában 800 és 1000 között van.
Ismert Unikornis: Kero

Éjtündér


Az Éjtündérek emberi alakkal rendelkező tündérek. Erejük csak este jön elő, ilyenkor tudnak repülni és erejük is kétszerese lesz az átlagnak. Feladatuk az éjszaka védelme. Éjtündér csakis nő lehet, de férfi ágon is öröklődhet. A tündérek között a legnagyobb népességgel büszkélkedhet, pedig mindössze 1500 főt számlálnak belőlük. Gondoskodó élőlények, de jaj arra, aki feldühíti Őket! Az Éjtündérek egy életre választanak párt, akit feltétel nélkül szeretnek és óvnak. Gyermekeikkel különleges kapcsolatuk van, ugyanis Éjtündér gyermeket csak az anyja tudja megölni, mert amint áldott állapotba kerül ösztönösen egy védővarázslatot ad gyermeke köré, amely tizennyolc éves koráig védelmezi. Az Éjtündérek nem túl hosszú életűek, mindössze 200 évet élnek, vagy kevesebbet.
Ismert Éjtündér: Éotile Filante

Éjdémon


Éjdémonok a rossz útra tért Éjtündérek kapcsolataiból születtek. Annak idején, amikor rengeteg tündér mészárlás áldozata lett, nagyon sok Éjtündér megtagadta az éjszakai védelmet, így Őket megfosztva titulusuktól, száműzték Őket. Állítólag ekkor ezek a tündérek eladták a lelküket a gonosznak, hogy bosszút állhassanak és az első Éjdémonok magától a Sátántól származnak. Az Éjdémonok lehetnek férfiak és nők, és elsősorban normális ember alakjuk van. Az a Démon, aki átlépi az ezredik életévét, szarvakat növeszt, ezzel pedig kivívja a szarvatlanok tiszteletét. Minél nagyobb szarva van egy Démonnak, annál nagyobb hatalommal bír. Az emberek félelméből táplálkozik, így elsősorban annak a lénynek az alakját veszi fel, amitől az adott illető a legjobban fél (vagy biztos hogy onnantól fog). Éjdémon gyermek lehet két Éjdémon szerelemgyermeke, vagy Éjtündér is, aki lemond kötelezettségéről. Ritka, hogy ember összeálljon Éjdémonnal, de volt már rá példa. Ezek a Démonok sokkal gyengébbek lesznek, ám mivel a gének erősek, így Ők is rendelkeznek valamennyi erővel. Átlagéletkoruk változó, viszont nagyon hosszú. 1000-től 6000-ig terjed.
Ismert Éjdémon: Dazar

Vérfarkas


A vérfarkasok az egyik legrégebbi mágikus teremtmények. Ember alakjukban is jól megkülönböztethetőek más lényektől, ugyanis fülük és farkuk megmarad. Továbbá szemöldökük összenőtt, illetve körmük hegyes. Átváltozásuk után leginkább egy két lábon járó farkasra emlékeztetnek. Átlagmagasságuk két méter felett van, de ez alatt is előfordulnak példányok. Egy vérfarkas először 15 éves korában képes átalakulni, de csakis a Föld holdjának hatására. Bár az első átváltozáskor még nem tudják erejüket uralni, minél többször átváltoznak, és minél több segítséget kapnak, annál jobbak lesznek, végül pedig már maguk irányítják állati énjüket is. Amíg nem tudják kontrollálni erejüket, csak a teliholdra tudnak átalakulni, miután pedig elsajátították azt, már saját akaratukból képesek a változásra. A mondákkal ellentétben, állat alakjukban is kifejezetten sérülékenyek, ám akkor gyorsabban regenerálódnak. A vérfarkasok, bár nem veszélytelenek, ritkán támadnak emberre. Párt egy életre választanak maguknak. Gyerekeik vezetékneve a dominánsabb fél keresztneve.
Ismert vérfarkasok: Chrome, Yahiko

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése