Gárdák

Eldaryában négyféle gárda működik, s mind a négynek más-más a feladata. Hogy kiderüljön ki melyikbe kerül, azelőtt egy tesztet kell kitölteni. Minden kérdésre megvan a magyarázat, hogy miért vezet épp abba a gárdába. A tagok pedig különböző szerepeket töltenek be benne, ezt pedig tapasztalatuk, illetve a vezető döntése határozza meg. Mindegyik saját színnel rendelkezik.

Abszint gárda

Az Abszint gárdába azok kerülnek, akik igencsak hajaznak a kémia és növények felé. A tesztben rögtön a napszakkal kezdünk, melyből a "dél" már ad egy pontot ahhoz, hogy ide jusson az illető, hisz az alkimisták napközben tudnak leginkább dolgozni. Feladatuk több dologban merül ki, mégpedig:
Orvossággyártás, gyógynövény gyűjtés, robbanószer gyártás, tesztelő osztag, varázsital keverés
Az egészet a vezető irányítja, akit előde nevez ki halála előtt. Hogy ezt a címet megkapja, megbízhatónak és vezéregyéniségnek kell lennie, emellett nem árt, ha az összes itt történő dologhoz ért.
Színei a zöld és kék árnyalataiban merülnek ki.
Maguk az Alkimista gárda tagjai nem igen vesznek részt a háborúban, Ők a fővárosban készítik a fegyvereket. Persze előfordul, hogy bekerülnek egy csatába, de nem ez a fő területük.
Híresebb tagjai: Ezarel, Alajéa

Obszidián gárda

Az Obszidián gárda a harcosokat foglalja magába. A jó kondíció nem fontos, ugyanis kikupálják ott az embert... lényt, csak a strapabírás a lényeg és a kitartás. A tesztben a "hajnal" az első jó válasz, hisz az edzést is jó akkor kezdeni, illetve a csatának is megfelelő idő. A gárdán belül, náluk is több hely van, ahol elhelyezkedhetnek:
Közelharcos, távolsági harcos, lovas vagy repülő osztag, mágiával harcoló osztag
A vezető irányítja, képzi az újoncokat és mindenkit. A vezetőt előde választja ki még vagy két másik személlyel együtt, akikkel harcolni kell, majd a tagok eldöntik, hogy a harc alapján ki érdemli meg legjobban a címet.
Színei a vörös, barna, sárga és narancssárga árnyalataiban merülnek ki.
Az Obszidián gárda tagjai közvetlen részt vesznek a háborúban, és kiállnak bárki ellen. Amire lehet kiképzik Őket. Az Ő feladatuk a harc és a városok, illetve az emberek védelme, jelmondatuk szerint.
Híresebb tagjai: Valkyon, Nettie, Éotile Filante, Keenor, Darius, Edraele

Árnyék gárda

Az Árnyék gárdába a kémek és a lopakodáshoz értők tartoznak. Már maga a név is következtet, ide az "éjszaka" a plusz pont, mivel kémkedni és rejtve maradni, a Hold fénye alatt sokkal könnyebb. Mint mindenhol, itt is több választás van, ki mit csináljon:
Információ gyűjtés, behatolás, lopakodás, kémkedés, lopás
A vezetőt úgy választják ki, hogy minden tizedik évben megrendezésre kerül egy verseny, ahol az előbb felsorolt próbákat kell kiállni. Aki a legjobban teljesíti az összeset, az válik vezetővé. (Természetesen, ha a vezető hamarabb elhalálozik, akkor a fő vezető választ)
Színei a sötét lila és fekete árnyalataiban merülnek ki.
Az Árnyékgárda tagjai nem vesznek részt a háborúban. Az Ő feladatuk teljesen más, kiképzésükben nem tűnik fel a harc. Ám a jó kondíció nekik is elengedhetetlen!
Híresebb tagjai: Nevra, Yahiko, Chrome

Fénygárda

A Fénygárda, a főgárda, ahová nem lehet csak úgy bekerülni egy teszt alapján. Akik ide jutnak, azokat maga a vezető választja ki. Itt is többféle helyen helyezkednek el az ide bejutók:
Könyvtáros, élelmiszer felelős, őrség, bölcsek, tanácsosok, fegyvertárnokok, orvosok
A fő vezető itt foglal helyet, innen irányítja a többi gárda vezérét, illetve az embereket. A vezért már kisbaba korában kiválasztják, ereje alapján, és úgy nevelik, hogy egy nap átvehesse ezt a nemes feladatot. Előde több száz csecsemő közül jelöli ki az utódot, ereje egyediségéhez és nagyságához mérten.
Színei az arany, illetve a világos színekből bármelyik.
Ide elsősorban ész kell, ugyanis a Fénygárda tagjai nem igen vesznek részt a háborúban (kivétel a vezér és az őrség tagjai). Ők irányítanak mindenkit, így az ittenieknek kell meghozni a döntéseket. Az Orákulummal is csak az ebben a gárdában elhelyezkedők beszélhetnek.
Híresebb tagjai: Miiko, Leiftan, Kero, Jamon, Ykhar

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése